ערעור על החלטת בית הדין או הגשת עתירה לבית המשפט

אני מעוניין להגיש ערעור על החלטת בית הדין לביקורת משמורת
ערעור על החלטת בית הדין לביקורת משמורת: הערעור בפני ביקורת שיפוטית של בית הדין לביקורת משמורת הינו זכות אלמנטארית שפתוחה בפני כל מי שחושב כי הוא נפגע מהחלטת בית הדין לביקורת משמורת, לפיכך כל המעוניין זכאי להגיש על ההחלטה ערעור בדין לבית המשפט לעניינים מנהליים.
הערעור כמובן כפוף לסדרי הדין והשיקולים המנהליים.

חשוב לדעת, לעיתים מערער פוגע בעניינו כאשר מחליט להגיש ערעור על החלטת בית הדין לביקורת משמורת ובפועל המערער אינו מבין ואינו יודע דבר על מהות הליך הערעור בפני בית המשפט לעניינים מנהליים.


     חזרה ל->

חשוב לדעת, לעיתים מערער פוגע בעניינו כאשר מחליט להגיש ערעור על החלטת בית הדין לביקורת משמורת ובפועל המערער אינו מבין ואינו יודע דבר על מהות הליך הערעור בפני בית המשפט לעניינים מנהליים.
בבסיס הערעור על החלטת "בית הדין לביקורת משמורת", חייב המערער להראות או לטעון בבית המשפט כי ההחלטה ניתנה בהעדר סמכות ו/או נפלה טעות או שגגה כלשהי בהחלטת בית הדין לביקורת משמורת.

אולם, באם אין כל טעות בעיה כאמור בהחלטת בית הדין לביקורת משמורת אזי אי אפשר לתקוף בדין את החלטת בית הדין לביקורת משמורת ולפיכך דבר חשוב ובסיסי להיוועץ בעורך דין מומחה ובעל ניסיון.
ב. אני מעוניין להגיש עתירה נגד צו המעצר וצו ההרחקה /הגירוש של "הממונה לביקורת גבולות"
חשוב להבין, כנגד החלטתו הסופית של "הממונה לביקורת הגבולות" לגבי צו ההרחקה / צו הגירוש מישראל שהוצא לעובד הזר בניגוד לדין או כל החלטה אחרת אפשר להגיש רק עתירה מנהלית ולא ערעור.
זכור: אי אפשר לערער בפני בית הדין לביקורת משמורת על החלטות "הממונה לביקורת גבולות".

הסמכות לבטל את צו הגירוש שניתן על ידי "הממונה לביקורת גבולות" מצוי רק בבית המשפט המחוזי, בכובעו הנוסף כבית המשפט לעניינים מינהלים ולא מול בית הדין לביקורת משמורת או בית משפט אחר.
באם אנו רוצים לטעון נגד חוקיות צו ההרחקה / צו הגירוש או טענות נוספות רלוונטיות שהוצאו על ידי "הממונה לביקורת גבולות" יש צורך בהגשת עתירה מנהלית מתאימה, ובנוסף אליה הגשת בקשה (דחופה) לצו ביניים (מקביל לצו מניעה אזרחי) לעיכוב הגירוש / ההרחקה של העובד / האזרח הזר עד למתן ההכרעה על ידי בית המשפט לעניינים מנהליים.

בנוסף, נושאים מסוימים מסורים לסמכותו הבלעדית לבג"צ ולא לבית המשפט לעניינים מנהליים, וכדאי מאוד לדעת איזה בין משפט מוסמך לדון במה. מעבר לכך, הרי שבנושא המהותי השיקולים הרלוונטיים המסורים בפני בית המשפט לעניינים מנהליים ולבג"צ אלו כללי המשפט המנהלי בישראל.

 |  ראשי |  אודות המשרד  |  מאמרים ופסקי דין  |  קישורים  |  יצירת קשר  |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
עורך דין הוצאה לפועל, הסדרת אזרחות ישראלית-משרד עורכי דין- angel-law.co.il © כל הזכויות שמורות
דוד אנגל, משרד עורכי דין כתובתינו: רחוב מנחם בגין 11 רמת גן 52681 מגדל תדהר רוגובין קומה 16 טלפון: 03-7513874 פקס: 03-6131616 נייד: 054-2433090
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל